Pojdi iskat
eGradiva Predstavitve Dejavnosti Od A do Ž
/ Gradiva za srednje šole / Slovenščina Pišite nam Tiskaj stran
Gradiva za srednje šole
Obvladam SŠ
PREDSTAVITVE IN DOGODKI
Predstavitve/dogodki
Svetovanja
 Arhiv dogodkov 

UČNA GRADIVA
Pravkar izšlo
V pripravi
Katalog gradiv

INFORMACIJE
Potrditve
 Recenzije
 Vprašajte nas

E-NOVICE
DZS

EPI BRALNE ZNAČKE

Domov
Kontakt
E-revija
BESEDE 1
učbenik za slovenski jezik v 1. letniku poklicnega izobraževanja                 
   
          učbenik (vzorčne stani)                    
   

        

Prenovljeni učbenik za 1. letnik triletnega poklicnega izobraževanja BESEDE 1 avtorice Mateje Gomboc je bil potrjen aprila 2012.

Učbenik vsebuje nekatere vsebinske spremembe, drugačno oblikovno podobo in didaktične izboljšave, hkrati pa ohranja temeljno vsebinsko strukturo starejšega učbenika. Razdeljen je na tri poglavja (Jezik, Besedilo in Jezikovna podoba besedila), ki ostajajo tudi osnovna poglavja v naslednjih prenovljenih učbenikih. Zaradi podobnega koncepta se še vedno dopolnjuje s starim delovnim zvezkom, načrtujemo pa tudi prenovo vseh delovnih zvezkov.

Učbenik odlikujejo tudi dodatne motivacijske in sporazumevalne naloge ter  nova likovna in grafična podoba, slikovno gradivo in duhovite ilustracije.

   
BESEDE 2
učbenik za slovenski jezik v 2. letniku poklicnega izobraževanja                 
   
     Nakup!
   
 

Prenovljen učbenik za 2. letnik triletnega poklicnega izobraževanja BESEDE 2 avtorice Mateje Gomboc je bil potrjen aprila 2013.

Spremembe so vsebinske in likovno-grafične, snov  je zajeta v treh temeljnih poglavjih: Jezik, Besedilo in Jezikovna podoba besedila.
Novi učbenik vsebuje aktualizirane primere iz jezikovne teorije in prakse, nove primere besedil in novo likovno-podobo z ilustracijami Uroša Hrovata.

Poglavja uvajajo motivacijska vprašanja, sledi jim strokovno-teoretično del, temu pa ponazoritveno besedilo. Preoblikovane in nadgrajene so tudi različne dejavnosti, vprašanja, naloge in spodbude, dodane so zanimivosti. Na koncu je povzemalna shema in temeljni pojmi


 
© DZS, d. d., (2008 - 2011) | Pravna obvestila | Kolofon | Nagradne igre | Pogoji oglaševanja | Politika piškotkov