Pojdi iskat
eGradiva Predstavitve Dejavnosti Od A do Ž
eGradiva / E-gradiva in e-priročniki / Itchy Feet / Itchy Feet 2 Pišite nam Tiskaj stran
E-učbeniki
E-gradiva in e-priročniki
Vedežev e-paket
PREDSTAVITVE IN DOGODKI
Predstavitve/dogodki
Svetovanja
 Arhiv dogodkov 

UČNA GRADIVA
Pravkar izšlo
V pripravi
Katalog gradiv

INFORMACIJE
Potrditve
 Recenzije
 Vprašajte nas

E-NOVICE
DZS

EPI BRALNE ZNAČKE

Domov
Kontakt
E-revija
Itchy Feet 2, Priročnik za učitelja (v elektronski obliki)
Irena Škulj

 

Učbeniški komplet Itchy Feet 2 je nadaljevanje učbeniškega kompleta Itchy Feet 1. Nastal je na osnovi temeljito zasnovanega koncepta, ki je plod dolgoletnih izkušenj s poučevanjem angleščine. Med drugim smo se za to odločili tudi zato, ker menimo, da lahko le s pestro izbiro gradiv, torej tudi vsebin, načrtujemo učne ure, ki bodo zanimive in poučne tako za učence kot tudi za učitelje.

Sedmošolce smo popeljali na popotovanje po Britanskem otočju, osmošolci pa bodo odpotovali v Ameriko.

Priročnik Itchy Feet 2 je namenjen učiteljem angleščine, ki angleščino poučujejo z istoimenskim učbeniškim kompletom. Sestavlja ga pet sklopov: Uvod, Potek učnih ur, Dejavnosti, Učni listi ter Besedišče.

V uvodnem delu so opisani sestavni deli učbeniškega kompleta. Na kratko so omenjeni še ciljna skupina in namen, vse štiri jezikovne sposobnosti, pristopi k poučevanju ter zgradba modulov.

Drugi del sestavljajo opisi učnih ur. Na začetku obravnavanih vsebin so najprej navedene medpredmetne povezave, zatem pa kratka predstavitev besedišča, jezikovnih struktur, projektnega dela in medkulturnih vsebin, ki so zajete v posameznem modulu. Navedena so tudi poglavja, ki so namenjena razvijanju in/oziroma utrjevanju poslušanja in slušnega razumevanja, govornega sporočanja, branja in bralnega razumevanja ter pisanja in pisnega sporočanja. Najprej je podan opis učnih ur z učbenikom, nato pa še z delovnim zvezkom.

V tretjem delu so natančneje opisane nekatere dejavnosti, predlagamo pa tudi nekaj dodatnih.

V četrtem delu so zbrana navodila za izdelavo učnih listov ter 109 učnih listov, ki se smejo fotokopirati za rabo v razredu.

V zadnjem delu je zbrano besedišče, ki se pojavlja v kompletih Itchy Feet 1 in 2.

Verjamemo, da bo priročnik v veliko pomoč učiteljem pri načrtovanju pouka z več vidikov. Služil jim bo kot predlog za načrtovanje učnih ur, kot zakladnica zamisli za izpeljavo nekaterih dejavnosti na več načinov, kot vir informacij in še marsikaj. Želimo vam veliko uspeha.


Tehnični opis gradiva:
  - format dokumenta:  (PDF)
  - število strani: 392
  - velikost datoteke: 34 MB 
  - možnost natisa: da
  - plačljivost: dokument je plačljiv, geslo za dostop do vsebine naročite 
    po el. pošti ali kupite v spletni trgovini
  - avtorske pravice: © DZS, d. d., 2009. Vse pravice pridržane.
 

 
 

 
ITCHY FEET 2 - Priročnik za učitelje
Avtorica: Irena Škulj • Ilustracije: Milanka Fabjančič, Mojca Lampe Kajtna • Strokovni pregled: dr. Melita Kukovec, dr. Nataša Intihar Klančar • Jezikovni pregled: Darinka Koderman Patačko • Urednik: Peter Novoselec • Likovno-grafična urednica: Saša Hanuna • Oblikovanje: KULT, Oblikovalski studio, Simon Kajtna, s. p. • Glavna urednica: Tanja Železnik • Izvršna direktorica Divizije založništev: Ada de Costa Petan • © DZS, založništvo in trgovina, d. d., (2009). Vse pravice pridržane. • Brez pisnega dovoljenja Založbe je prepovedano reproduciranje, distribuiranje, dajanje v najem, javna priobčitev, dajanje na voljo javnosti (internet), predelava ali vsaka druga uporaba tega avtorskega dela ali njegovih delov v kakršnemkoli obsegu ali postopku, vključno s fotokopiranjem, tiskanjem ali shranitvijo v elektronski obliki. Odstranitev tega podatka je kazniva. Priročnik je objavljen v elektronski obliki na naslovu: http://vedez.dzs.si/if2p
© DZS, d. d., (2008 - 2011) | Pravna obvestila | Kolofon | Nagradne igre | Pogoji oglaševanja | Politika piškotkov